Niet-schorsingen hebben grote gevolgen: "Drama voor het Belgische voetbal"

Niet-schorsingen hebben grote gevolgen:
Zaterdag 25 augustus 2018 - 18:50   I  

Hét nieuws van de dag kwam vanuit Brussel, waar beslist werd over de schorsingen van onder andere Wesley en Carcela. Die werden allemaal weg geschonden na juridisch getouwtrek. De ploegen zijn wellicht tevreden, want zij kunnen opnieuw beroep doen op hun spelers.

De grote verliezer is echter het Belgische voetbal. De 'indicatieve tabel', waarmee de strafmaat normaliter wordt bepaald, is niet geldig. Dat betekent dus dat er momenteel eigenlijk geen strafmaat is waarmee spelers gestraft kunnen worden.

En dat kan nu grote gevolgen hebben.“Dit is een drama voor het Belgische voetbal”, vertelt procureur Marc Rubens daarover aan HLN. “Of dit een vrijgeleide geeft aan voetballers om nog meer doodschoppen te etaleren? Misschien, we zullen zien.”

Snel een oplossing vinden

Wat wél zeker is, is dat er snel een oplossing gevonden moet worden voor deze situatie. “Op 4 september zitten we opnieuw samen met de Raad van Bestuur van de Pro League. Tot dan moeten we respect tonen voor de beslissing van de Geschillencommissie in Hoger Beroep en is de indicatieve tabel niet geldig. Verder commentaar wens ik daaromtrent niet te geven. We treden met meer nieuws naar buiten na de volgende algemene vergadering", aldus Pierre François, CEO van de Pro League, aan HLN.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  Eupen  I  Zulte Waregem  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  RC Genk  I  AA Gent  I  KV Oostende  I  Beerschot Wilrijk  I  KV Oostende

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024