'Antwerp zal tegen Cercle Brugge monden doen openvallen'

'Antwerp zal tegen Cercle Brugge monden doen openvallen'
Dinsdag 21 augustus 2018 - 22:30   I  

Antwerp doet goed mee bovenin en hield Club Brugge op een gelijkspel. Antwerp speelde ook vorig seizoen al sterk en lijkt onder trainer Bölöni een standvastige eersteklasser geworden te zijn. Al kan het spel wel nog een pak beter.

In Het Nieuwsblad neemt Antwerp-watcher Gert Gysen het op voor Antwerp. De wedstrijd tegen Club Brugge geeft volgens hem een vertekend beeld, want het Antwerp van dit seizoen speelt wél dominant. Het is niet meer de ploeg die enkel afbraakvoetbal speelt. Het is een ploeg die ook verzorgd wil voetballen. Dat blijkt ook uit de manier waarop Bölöni dit seizoen over zijn ploeg spreekt. Vorig seizoen ging het enkel over resultaat, terwijl nu de manier waarop ook belangrijk is geworden voor de Roemeen.

Tegen Cercle Brugge zal Antwerp deze week bewijzen dat ze wél een lekker voetballende ploeg hebben. "Vorig seizoen sprak Bölöni nooit - maar werkelijk nóóit - over het belang van 'de manier waarop'. Zondag liet hij na de wedstrijd verstaan dat hij niet tevreden was met het aanvalsspel. We zijn er nagenoeg zeker van dat Antwerp zaterdag tegen Cercle wel voetbal zal laten zien. Maar niemand zal het gezien hebben. Omdat het geen topmatch is. En dan kunnen we een week later na de match tegen Anderlecht opnieuw uitleggen dat die toppers niet symbool staan voor het spel van Antwerp."

Poll: Is Antwerp wél een aanvallende ploeg?

TAGS  I  Antwerp  I  Cercle Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024