Preud'homme tekende bijna bij andere Belgische club: "Hij dacht erover na"

Preud'homme tekende bijna bij andere Belgische club:
Zondag 05 augustus 2018 - 09:26   I  

Michel Preud'homme is terug van weggeweest op de Belgische voetbalvelden. Hij keerde terug naar 'zijn' Standard, maar het had ook anders kunnen lopen. Vorig seizoen werd MPH immers gepolst door een andere oude liefde: KV Mechelen.

Na het ontslag van Yannick Ferrera was Preud'homme nadrukkelijk in beeld Achter de Kazerne. "Ik heb mijn contacten", zegt Stefaan Vanroy, sportief directeur bij Mechelen, in Gazet van Antwerpen. "Ik hád ­eigenlijk al een mooi netwerk in het ­voetbal. Bij Club Brugge ken ik Vincent (Mannaert, nvdr.) bijvoorbeeld al twintig jaar."

"Michel Preud'homme is nog zo ­iemand die ik al heel lang ken. Toen ­Ferrera ontslagen werd, was ik degene die hem belde met de vraag of hij naar ­Mechelen wilde komen. Het was een ­lastige vraag om te stellen, maar ik heb ze toch gesteld. Ik had ook alle begrip voor zijn antwoord."

"Hij heeft er effectief over nagedacht"

Uiteindelijk bedankte Preud'homme vriendelijk voor het aanbod van de club waar hij mooie tijden beleefde als speler. "Hij heeft er effectief over nagedacht om hier trainer te worden, maar ik kon begrijpen dat hij het níét deed", besluit Vanroy.

TAGS  I  KV Mechelen  I  Standard  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024