'Zulte Waregem-speler duwde Onur Kaya naar de uitgang'

'Zulte Waregem-speler duwde Onur Kaya naar de uitgang'
Woensdag 01 augustus 2018 - 20:56   I  

Onur Kaya koos voor een nieuw avontuur bij KV Mechelen en verlaat Zulte Waregem dus na 3,5 seizoenen trouwe dienst. Een stap van 1A naar 1B is altijd een beetje een vreemde keuze. Zeker aangezien Kaya nog steeds welkom was bij Zulte Waregem.

Al zou het komend seizoen wel wat moeilijker worden voor Kaya. Dat weet Sport/Voetbalmagazine. Kaya zelf vertelde onlangs nog dat het tijd was voor hem om andere lucht op te snuiven en als een ploeg als KV Mechelen, mét een interessant sportief plan, hem dan een contract voor drie seizoenen aanbood, was de beslissing van Kaya snel gemaakt.

Volgens Sport/Voetbalmagazine heeft Zulte Waregem vooral het plan om met Theo Bongonda op links te spelen. Daarom zou Kaya ook vaker op de bank belanden. "Zulte Waregem zou, bij een deftig bod, dan ook niet moeilijk doen. Ook omdat het met Theo Bongonda, een recordtransfer van 1,5 miljoen euro, een speler binnenhaalde die het best rendeert op de linkerflank, Kaya's geliefkoosde positie. Aangezien Bongonda altijd zal spelen, was een basisstek voor de Turkse Belg niet meer zo zeker. Wat hij zelf ook besefte en waarom hij openstond voor een vertrek."

TAGS  I  Zulte Waregem  I  KV Mechelen

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024