Frankrijk heeft geluk aan zijn kant en is wereldkampioen

Frankrijk heeft geluk aan zijn kant en is wereldkampioen
Zondag 15 juli 2018 - 18:49   I   door Redactie

Frankrijk heeft zich voor de tweede keer in de geschiedenis gekroond tot wereldkampioen. De Fransen versloegen in een spectaculaire finale Kroatië met 4-2. Frankrijk krijg wel wat hulp van de VAR.

Kroatië begon echt goed aan de wedstrijd. Ze kregen echter op zeer ongelukkige wijze een tegentreffer binnen. Frankrijk kreeg een onterechte vrije trap van Frankrijk na een schwalbe van Griezmann. Vervolgens kopte Mandzukic het leer in eigen doel. Hoeveel pech kan je hebben als land?

De Kroaten vochten knap terug en het licht afgeweken schot van Ivan Perisic belandde knap in doel. Na een hands van Ivan Perisic (al dan niet bewust?) kwam de VAR tussen. Vervolgens ging de bal op de stip. Griezmann liet die kans niet liggen: 2-1.

In geen tijd 4-1

Die tweede was toch een opdoffer voor de Kroaten. Na de rust maakte Paul Pogba er met een knap doelpunt 3-1 van. Mbappé zorgde wat later voor de 4-1. Kroatië hing uitgeteld in de touwen, maar werden wel nog even geholpen door doelman Hugo Lloris, die de bal domweg inleverde bij Mandzukic. Verder dan de 4-2 kwamen de bezoekers niet.

Poll: Is Frankrijk de verdiende wereldkampioen?

TAGS  I  Frankrijk  I  Kroatië  I  geenfb

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024