"Courtois mag starten, Mignolet vervangt hem tien minuten voor tijd"

Vrijdag 13 juli 2018 - 10:29   I  

Zaterdag staat de kleine finale op het WK op het programma. De Rode Duivels nemen het op tegen Engeland en Roberto Martinez lijkt niet meteen van plan om veel wissels in zijn basisploeg door te voeren. Krijgt Simon Mignolet speelminuten? Als het van journalist Kristof Liberloo afhangt, verdient de goalie van Liverpool die alleszins.

"U hebt helemaal gelijk als u zegt dat België vol voor die derde plaats moet gaan", richt journalist Kristof Liberloo zich in Het Belang van Limburg tot Martinez. "Mag ik toch één kleine suggestie doen? Gun Thibaut Courtois tien minuten voor het eindsignaal een applausvervanging voor zijn schitterend WK en bezorg zo Simon Mignolet ook een onvergetelijke dag in Sint-Petersburg."

Mignolet uitte eerder tijdens het toernooi al zijn ongenoegen over het feit dat hij tegen Engeland niet in actie kwam met de 'B-ploeg' van de Rode Duivels. In de kleine finale zou hij dus toch nog enkele minuten kunnen sprokkelen. "Mignolet werkt zich al een half decennium te pletter bij de Rode Duivels, maar speelde nog geen enkele minuut op een groot tornooi. Mignolet verdient die enkele minuten zeker en vast", aldus Liberloo nog.

Twee vliegen in één klap

"Op die manier slaat u twee vliegen in één klap: Courtois wordt terecht geëerd, Mignolet kan die vervelende statistiek uitwissen. Het is maar een idee. Geen slecht idee, dunkt me."

Poll: Moet Martinez het op deze manier aanpakken?

TAGS  I  Courtois  I  Mignolet  I  Rode Duivels  I  Engeland

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024