"Ronaldo, Messi of Neymar? Eden Hazard kan de Gouden Bal winnen"

Maandag 09 juli 2018 - 10:16   I  

Eden Hazard (27) is bezig aan uitstekend WK. Als de Rode Duivels straks wereldkampioen zouden worden, kan Hazard zomaar een kanshebber zijn voor de eerstvolgende Gouden Bal.

Zou het kunnen? Volgens Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws kan het zeker. "Cristiano Ronaldo, Neymar en Lionel Messi zijn inmiddels uitgeschakeld. Messi en Neymar speelden evenmin een rol van betekenis in de Champions League. De strijd om de trofee van de Gouden Bal is dit jaar wijd open."

"Meer nog dan Mbappé is Antoine Griezmann een kandidaat mocht Frankrijk hier de titel grijpen - hij won dit seizoen al de Europa League met Atlético Madrid. Luka Modric heeft uitstekende papieren. Wegens de Champions League gewonnen - in de lente was hij subliem - en uitblinker op dit WK."

"Hazard is meer virtuoos dan Griezmann en Modric"

Al is Keygnaert van mening dat een Belg de grote favoriet is. "Maar, er is Eden Hazard. Beslissend voor Chelsea in een mediatiek belangrijke eindstrijd als de Cup Final, weergaloos tegen Brazilië in een partij die de wereld is rondgegaan, en net als Griezmann en Modric op een steenworp van de Wereldtitel."

"Hazard is wel meer virtuoos dan Griezmann en Modric, hij is meer een 'spektakel', een 'show' - dat is verleidelijk voor de stemgerechtigden uit Trinidad, Papoea-Nieuw-Guinea, Samoa, Granada... Dit is misschien wel de zomer die Eden Hazard, groot geworden in Noord-Frankrijk in Lille, definitief katapulteert naar de (Koninklijke) status van wereldster", besluit Keygnaert.

Poll: Zal Hazard de volgende Gouden Bal winnen?

TAGS  I  Hazard  I  Modric  I  Neymar  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  Real Madrid

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024