De Bilde merkt iets op bij Brazilië: “Het is onwaarschijnlijk”

De Bilde merkt iets op bij Brazilië: “Het is onwaarschijnlijk”
Donderdag 05 juli 2018 - 21:40   I  

Als de Rode Duivels voorbij Brazilië willen geraken, zullen ze hun beste niveau moeten bovenhalen. Dat beseft ook gewezen international Gilles De Bilde. De Bilde, tegenwoordig analist, is danig onder de indruk van Brazilië.

“Het blijkt dat ze 19 van de 25 wedstrijden de nul hebben gehouden. Onwaarschijnlijke cijfers”, zegt De Bilde bij Het Laatste Nieuws. “Bovendien is het al tien maanden geleden dat ze nog eens een doelpunt hebben geslikt uit open spel. Dat is toch dankzij bondscoach Tite.”

Al merkt de analist ook op dat er wel heel veel druk op de schouders van Neymar en zijn ploegmakkers rust. “Ze hebben meer ervaring. Wij ervaren al druk, want we hebben een afspraak met de geschiedenis op onze manier. Maar wat die jongens voelen is van een ongekend niveau.”

7-1

“Je moet weten dat ze er vier jaar geleden in de halve finale met die 7-1-pandoering uit gingen tegen Duitsland. Dat zindert nog altijd na. De enige manier om dat goed te maken is om de wereldtitel te pakken. Dus die druk is immens. Ze worden hier iedere keer opgewacht door duizenden mensen. Het is onwaarschijnlijk. In vergelijking met ons is dat van een heel ander niveau”, besluit De Bilde.

Poll: Zal België een doelpunt uit open spel kunnen maken tegen Brazilië?

TAGS  I  Brazilië  I  Rode Duivels  I  De Bilde

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024