Mbappé na glansrol: "Hij is nog van een andere categorie"

Mbappé na glansrol:
Zaterdag 30 juni 2018 - 20:09   I   door Fabian Morren

Kylian had een groot aandeel in de 4-3-zege van Frankrijk tegen Argentinië. De aanvaller is nog altijd maar 19 jaar. De wereldpers komt superlatieven tekort om hem te beschrijven.

Mbappé wordt zelfs al vergeleken met de Braziliaanse legende Pélé. Zelf blijft de Franse aanvaller van Paris Saint-Germain echter zeer bescheiden. "Ik ben heel blij, maar laten we eerlijk zijn: Pelé is van een andere categorie. Het is natuurlijk mooi om aan deze spelers gelinkt te worden. Ik heb eerder gezegd dat op het WK de beste spelers actief zijn, dus dit is een mooie kans om me te laten zien. Er is geen betere plaats dan het WK”, zegt hij.

Met Ronaldo

Mbappé wordt ook vergeleken met Cristiano Ronaldo. De Franse bondscoach Didier Deschamps reageert: "Ze zijn niet helemaal hetzelfde, Ronaldo was een echte nummer negen. Kylian is sneller, maar heeft ruimte nodig om het verschil te kunnen maken. Al met al is het een vergelijking tussen een wereldkampioen en een hele jonge speler. Hij zal zich verder ontwikkelen en nog beter worden."

Poll: Is Mbappé de beste aanvaller op het WK?

TAGS  I  Mbappé  I  Frankrijk

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022