Wilmots kraakt tactiek van opvolger Martinez: "Zo tegen Brazilië of wat?"

Wilmots kraakt tactiek van opvolger Martinez:
Zaterdag 30 juni 2018 - 12:36   I   door Redactie

Marc Wilmots uit kritiek op zijn opvolger Roberto Martinez. De bondscoach zet grote vraagtekens bij de 3-4-3-tactiek van de Spanjaard. Wilmots vreest dat het met die formatie niet zal lukken in een eventuele kwartfinale tegen Brazilië.

“Ik koos voor 4-2-3-1 of een 4-3-3 omdat ik er nog altijd van overtuigd ben dat Vertonghen-Vermaelen-Kompany-Alderweireld toen onze sterkst mogelijke defensie was”, aldus Wilmots in Het Nieuwsblad. “Ondertussen is Meunier er ook bij gekomen op rechts, maar op de linkerflank blijft het moeilijk."

"Bovendien speelde iedereen bij zijn club ook met vier achterin", vervolgt Wilmots. "Tegen Tunesië werkte het huidige systeem perfect, maar tegen Brazilië? Tegen een middenveld met Willian, Neymar en Coutinho. Met Jesus als spits? Dat wil ik nog eens zien.”

De Bruyne

Ook bij de lagere rol van Kevin De Bruyne heeft Wilmots zijn twijfels. "Tegen mindere landen kan De Bruyne lager spelen, omdat je dan geen twee defensieve middenvelders nodig hebt. Maar tegen een land uit de top 15? De Bruyne speelt ook zo bij Manchester City, maar die ploeg voetbalt heel dominant. En tegen Liverpool slikten ze eens drie en eens vier goals. Tegen sterke teams is de beste keuze voor mij een driehoek met Witsel, Fellaini en Nainggolan. Dat middenveld is top.”

Poll: Heeft Wilmots gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wilmots  I  Martinez

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024