In Nederland weten ze het zeker: "Zó kan België wereldkampioen worden"

In Nederland weten ze het zeker:
Zaterdag 30 juni 2018 - 11:35   I  

Het WK in Rusland is in volle bloei - vandaag gaan de achtste finales in het toernooi van start. De Rode Duivels zijn nog steeds in de running om met de oppergaai aan de haal te gaan, en in Nederland geloven ze stilaan in de titelkansen van Roberto Martinez en zijn selectie.

Hugo Borst, zowat dé voetbalcriticus van Nederland, is van mening dat de Rode Duivels ver kunnen geraken. Hij heeft ook lof voor de bondscoach. Dat Kevin De Bruyne lager op het veld wordt uigespeeld, is volgens Borst een prima zet.

"Op die manier kunnen jullie wereldkampioen worden"

"Dat heeft Martínez goed bekeken, om hem in functie van het elftal te laten spelen. Althans, ik ga ervan uit dat hij dat Kevin in zijn hoofd gepraat heeft. Op die manier kunnen jullie wereldkampioen worden", zegt Borst zonder verpinken in Het Laatste Nieuws.

"Als De Bruyne en Hazard samen hoog spelen, gaan ze wedijveren om wie nu de grootste van dit elftal is. Ruud Gullit speelde ook voor Van Basten op het EK van 1988 en Nederland werd Europees kampioen. Burruchaga cijferde zich in '86 weg voor Maradona. Als De Bruyne zich in een dienende rol kan schikken - al zal hij ook dan nog wel meermaals met een subliem pasje uitpakken - kan hij wereldkampioen worden."

"Ik begrijp de verheerlijking van Hazard niet"

Borst begrijpt wel niet waarom Hazard liever gezien is dan De Bruyne. "Ik begrijp de verheerlijking van Hazard ten opzichte van De Bruyne niet zo goed. Die is niet in balans. Hazard en De Bruyne zijn gewoon twee diamantjes, maar op verschillende manieren geslepen. Ik zou ze best wel bij Oranje willen, hoor. Godsamme."

Poll: Kan België wereldkampioen worden?

TAGS  I  Borst  I  Rode Duivels  I  Hazard  I  De Bruyne  I  Martinez

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022