Niet Hazard of De Bruyne: "Híj is de patron. Rond hem bouw je een team"

Niet Hazard of De Bruyne:
Zaterdag 30 juni 2018 - 10:20   I  

Marc Wilmots en Vital Borkelmans werkten tot de zomer van 2016 samen met de Rode Duivels en bevinden zich dus in een goede positie om over het aanwezige spelersmateriaal van onze nationale ploeg te oordelen. Naast absolute vedetten als Eden Hazard en Kevin De Bruyne steekt er voor hen één speler bovenuit: Axel Witsel.

De 29-jarige Witsel speelde in zijn carrière nog nooit bij een absolute topclub, maar dat neemt niet weg dat Wilmots en Borkelmans de centrale middenvelder van Tianjin Quanjian hoog hebben zitten.

“Bij zijn aanstelling wilde Martinez weten wat ik dacht over Witsel. Mijn antwoord: Hij wordt de eerste die je op het blad zet”, steekt Borkelmans van wal in een interview met Het Nieuwsblad. “Iedereen heeft ons uitgelachen om Witsel en vandaag zeggen ze wat wij al vijf jaar zeggen: hij is de patron, Rond hem begin je te bouwen.”

"Een sleutelpion die denkt voor de ploeg en niet voor zichzelf"

Ook Marc Wilmots raakte tijdens zijn periode als bondscoach van de Rode Duivels onder de indruk van de gewezen Standard-speler. “Positiespel, technisch vermogen, balvast, kopbalsterk. Een sleutelpion die denkt voor de ploeg en niet voor zichzelf.”

Poll: Zou jij Witsel altijd laten spelen?

TAGS  I  Wilmots  I  Rode Duivels  I  Borkelmans  I  Witsel  I  Hazard  I  De Bruyne

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022