Vandenbempt ziet grote zwakte bij Japan: "Kan vriezen, kan dooien met hem"

Vandenbempt ziet grote zwakte bij Japan:
Vrijdag 29 juni 2018 - 12:05   I  

Al het gereken kan de vuilbak in, want de Rode Duivels hebben voor de moeilijke weg gekozen richting de finale. Een moeilijkere weg, maar wel een mooie weg. Stel je maar eens voor dat we de finale halen na zeges tegen Brazilië en Frankrijk. Een mooiere weg kan je haast niet bewandelen.

De Rode Duivels kijken wellicht zelf nog niet zo ver vooruit. Zij moeten eerst voorbij Japan geraken en dat is in het verleden wel al vaker moeilijk gebleken. Japan kan namelijk steeds iets meer op een groot tornooi en mist die afspraken zelden of nooit.

Toch denkt Peter Vandenbempt dat Japan geen probleem zou mogen zijn. Hij ziet ook dat Eiji Kawashima echt een zwakke doelman kan zijn. "Ze hebben met Kawashima een wankele doelman. Het kan vriezen, het kan dooien met die keeper. Okazaki van Leicester City is ook nog een grote naam. Maar als België top is mag Japan op geen enkel moment een probleem vormen voor de beste Hazard, Lukaku en De Bruyne", aldus Vandenbempt volgens Sporza.

"Ik verwacht de ze winnen"

De stem van de radio verwacht dan ook een zege van de Belgen. "Ik verwacht dat België wint van Japan. Dat is toch een zeer beperkt elftal, met veel enthousiasme, techniek ook en tactische discipline. Ze zijn een beetje gegroeid, maar hebben toch al veel geluk gehad dit toernooi. Zij hebben wel gerekend in de wedstrijd tegen Polen."

Poll: Vormt Japan een probleem voor de Belgen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Vandenbempt  I  Japan

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024