Vandenbempt na Engeland-België: "Hier zijn ze echt niet blij mee"

Vandenbempt na Engeland-België:
Vrijdag 29 juni 2018 - 09:01   I   door Redactie

Peter Vandenbempt juicht de overwinning van de Rode Duivels tegen Engeland wel toe. De radiocommentator stipt wel aan dat dit niet helemaal volgens de afspraak was.

"Het was een vervelende oefenwedstrijd tussen 17 wisselspelers. De Engelsen wilden al helemaal niet. De Belgen deden nog hun best. De match miste echter intensiteit. Als je dat vergelijkt met de zenuwslopende laatste wedstrijden in de andere groepen, daar hebben wij niks van gezien. Dit is natuurlijk ook gewoon het resultaat van de zwakke groep waarin de Belgen zaten", aldus Vandenbempt bij Radio 1.

"Het was een fantastische goal van Januzaj en enkele jonge spelers toonden zich heel gretig. Er waren ook speelminuten voor Kompany en Vermalen en dat is toch heel erg goed nieuws. Ook voor de groepsgeest is het goed dat zij bijna allemaal kunnen spelen."

Toch is de eerste plaats niet op enthousiasme onthaald. "Blij zijn ze daar zeker niet mee in het Belgische kamp. Dat zal niemand zo zeggen, maar Martinez wilde gewoon tweede worden. Misschien nog niet zozeer om aan de makkelijke kant van de tabel te zitten, maar wel omdat dat logistiek beter was. Zijn reactie na het doelpunt sprak boekdelen. Blijkbaar had toch niet iedereen het goed begrepen."

Niet kansloos

"Ik vind het echter uitstekend dat de Belgen hebben gewonnen", benadrukt Vandenbempt. "Ik vind dit goed voor het imago van de Rode Duivels. Het is een overwinning voor de sportiviteit. Stel toch maar eens voor dat je begint te rekenen, je in de gunstige tabelheldft terechtkomt en vervolgens eruit gaat tegen Zweden. Straks heb je - als alles goed gaat - een kwartfinale tegen Brazilië. Het is het moment voor deze generatie om te laten zien wat ze waard is. België kan Brazilië op zijn top in moeilijkheden brengen. Als je er dan uitgaat met een heel goede wedstrijd, so be it."

Poll: Ben jij blij met de eerste plaats?

TAGS  I  Vandenbempt  I  Rode Duivels

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024