Coutinho dé held van de dag met late treffer tegen stug Costa Rica

Vrijdag 22 juni 2018 - 15:45   I

Gisteren verloor Argentinië met 3-0 van Kroatië. Daardoor flirten de Argentijnen met een vroegtijdige uitschakeling. Een scenario waar ze in Brazilië geen rekening mee houden. Al begonnen Neymar en co echt niet goed aan het tornooi.

Vandaag moesten de Brazilianen hun rol als favoriet dringend wat kracht bij zetten. Tegen Costa Rica moest dat in principe mogelijk zijn, maar de Costa Ricanen kwamen stevig voor de dag. Bovendien speelde Keylor Navas een uitstekende wedstrijd en hij zal de Brazilianen nog een tijdje nachtmerries bezorgen.

Brazilië was de beste ploeg, maar de beste kans voor rust kwam toch op naam te staan van de Costa Ricaan Borges, maar die schoot naast. Brazilië scoorde via Gabriel Jesus, maar die werd terecht afgevlagd voor buitenspel. Voor de rest hield Costa Rica goed stand.

In de tweede helft werd het een Braziliaanse bestorming, maar een doelpunt bleef lange tijd uit. Toen Neymar neerging in de zestien kreeg Brazilië ook een strafschop, maar na ingrijpen van de VAR kwam de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers op zijn stappen terug. Uiteindelijk viel in de slotminuten de bal pardoes voor de voeten van Philippe Coutinho, die met zijn tweede WK-goal Brazilië alsnog drie levensbelangrijke punten wist te bezorgen. Net voor het laatste fluitsignaal pikte ook Neymar zijn goaltje mee.

Poll: Wordt dit Brazilië wereldkampioen?