Vandenbempt is duidelijk over Rode Duivels: “Daar geloof ik niet in”

Vandenbempt is duidelijk over Rode Duivels: “Daar geloof ik niet in”
Maandag 18 juni 2018 - 11:20   I  

De Rode Duivels staan in de eerste groepswedstrijd op het WK tegenover Panama. De verwachtingen zijn hooggespannen bij de Belgische nationale ploeg en de druk wordt daar uiteraard ook niet minder op. Zeker nadat toplanden Duitsland en Brazilië gisteren zwaar teleur stelden.

Gisteren was het de Braziliaanse nationale ploeg die duidelijk Zwitserland onderschatte. De Goddelijke Kanaries kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en maakten en fletse indruk. Peter Vandenbempt denkt echter dat dit niet mogelijk is bij de Rode Duivels. “Waar het gevaar schuilt voor de Belgen? Onderschatting. Dat is een mogelijkheid, al geloof ik daar niet in”, vertelt de analist tegenover Sporza.

“Ik heb de indruk dat de Belgen gefocust en scherp zijn. Martinez zal hen wel inpeperen dat ze niet moeten denken dat het zomaar zal loslopen.” Ook over de omstandigheden is Vandenbempt duidelijk. “Ik wil er eventueel de omstandigheden bijhalen. In Sotsji is het vochtig warm, een beetje drukkend. Dat is niet ideaal om te voetballen.”

Grasmat

De Rode Duivels spelen graag de bal rond maar de grasmat in het stadion is niet ideaal. “Er is ook wat te doen geweest over de lengte van het gras. De FIFA-regel is blijkbaar 25 millimeter, en dat is een heel stuk hoger dan de Rode Duivels zelf gewend zijn. Het heeft vooral te maken met de dikte van het gras. De Belgen laten de bal graag snel rondgaan en nu zal het stroever gaan”, besluit Vandenbempt.

Poll: Heeft Vandenbempt hier gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Vandenbempt  I  WK  I  Panama

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024