Bondscoach Costa Rica komt tot opvallend besluit na pandoering

Bondscoach Costa Rica komt tot opvallend besluit na pandoering
Dinsdag 12 juni 2018 - 13:00   I  

Costa Rica werd gisterenavond helemaal van de mat gespeeld door de Rode Duivels. Vooral Eden Hazard maakte veel indruk, en dat zag ook bondscoach Oscar Ramirez van de Costa Ricanen. Toch kwam de oefenmeester tot een opvallend besluit.

“Voor de rust speelden we met genoeg pressie, maar de omstandigheden zaten niet mee”, concludeert Ramirez toch opvallend tegenover Sporza. “De Belgen maakten gretig gebruik van de ruimte die wij weggaven. In de 2e helft geraakten we niet meer uit de omknelling en moesten we de schade beperken", aldus de bondscoach van Costa Rica.

Vooral de klasse van Eden Hazard kwam weer bovendrijven. "We speelden tegen de nummer 3 van de wereld", reageerde Oscar Ramirez na afloop. "België heeft veel klasse en is een uitstekend team. Vooral Eden Hazard heeft veel indruk gemaakt gisterenavond."

Vol vertrouwen

Toch blijft de bondscoach hoopvol en hoopt het op een stunt zoals het bereiken van de kwartfinale vier jaar geleden. "Er resten ons 5 dagen voor ons eerste WK-duel (tegen Servië op 17 juni, ook Brazilië en Zwitserland zitten in de groep van Costa Rica). Ik begrijp dat de resultaten momenteel niet al te goed zijn. Maar het blijven oefenwedstrijden. Verdedigend moet het ook beter, ook al ben ik er zeker van dat mijn verdedigers het hoogste niveau wel aankunnen."

Poll: Gaat Costa Rica weer stunten komend WK?

TAGS  I  Costa Rica  I  Ramirez  I  Hazard  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  WK

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022