Onyekuru spreekt zich uit over langer verblijf bij Anderlecht

Onyekuru spreekt zich uit over langer verblijf bij Anderlecht
Maandag 11 juni 2018 - 13:30   I  

Henry Onyekuru heeft een rotseizoen achter de rug. De Nigeriaanse aanvaller versierde vorige zomer nog een fraaie transfer naar Everton, dat hem onmiddellijk uitleende aan RSC Anderlecht. Bij paars-wit hoopte Onyekuru zich verder te ontwikkelen en belangrijk te zijn, maar het liep helemaal anders…

Een vervelende knieblessure hield de snelle Nigeriaan een hele poos aan de kant. Toen Onyekuru naar eigen zeggen opnieuw fit was, deelde Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck die mening niet. De Everton-huurling speelde niet meer in play-off 1 en zag zelfs het WK in Rusland met Nigeriaan aan zijn neus voorbijgaan.

Onyekuru gaf Anderlecht, en Vanhaezebrouck in het bijzonder, de schuld voor het mislopen van het WK. Hij voegde er ook meteen aan toe dat hij niet langer bij Anderlecht wilde blijven, ondanks het feit dat Everton en paars-wit al een akkoord hadden over een uitleenbeurt van een extra seizoen.

"Niet meer in België"

Nu liet Onyekuru zich in de Nigeriaanse media uit over zijn toekomst. “Eén ding kan ik met zekerheid zeggen: ik zal volgend seizoen niet meer in België voetballen”, klinkt het duidelijk.

De spits kreeg naar eigen zeggen al tal van aanbiedingen. “Ik heb aanbiedingen van topclubs uit Duitsland, Spanje en Engeland op zak. Spelen in de Premier League hangt af van een werkvergunning, en iedereen weet hoe moeilijk het is om die te krijgen.”

Poll: Is Onyekuru klaar voor een topclub in een grote competitie?

TAGS  I  Onyekuru  I  Anderlecht  I  Nigeria  I  Everton

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024