Vital Borkelmans doet boekje open: "Dat ging er mis tegen Wales"

Vital Borkelmans doet boekje open:
Maandag 11 juni 2018 - 10:55   I  

Het WK staat voor de deur, maar veel fans van de Rode Duivels zijn de pijnlijke uitschakeling tegen Wales nog niet vergeten. Die ligt nog heel vers in het geheugen en dat EK zal nog jaren de stempel met zich meedragen van 'gemiste kans'.

Vital Borkelmans, toen assistent van Marc Wilmots, doet in het Nederlandse AD zijn boekje open over die uitschakeling. Er waren problemen met de fysieke paraatheid van de Belgen op dat moment, maar ook in de staf waren er problemen.

"Veel spelers waren fysiek niet meer in orde. En in de staf ging er ook wel iets mis. Sommige mensen bemoeiden zich met van alles en dat gaf irritaties. Die mensen wilden meer invloed en dat ging ten koste van de eenheid. Ze vertelden mij zelfs dat een assistent niet nodig was", aldus Borkelmans.

"In mijn eer gekrenkt"

Dat kwam dan ook hard aan bij Borkelmans."Ze krenkten mij in mijn eer. Er ontstond wrevel door gebrek aan professionalisme. Vind jij het normaal dat er voor de kwartfinale twee mensen uit de staf bij de bondscoach informeerden of ze bij verlies tegen Wales direct naar huis mochten reizen? Dat is echt gebeurd. Die houding slaat ook over op de spelers."

Poll: Hadden de Rode Duivels Wales moeten kloppen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  WK  I  Borkelmans

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024