Transfermarkt LIVE: Bacca hakt knoop Club door, Mbemba breekt transferrecords

Transfermarkt LIVE: Bacca hakt knoop Club door, Mbemba breekt transferrecords
Zaterdag 02 juni 2018 - 20:25   I  

Op clubniveau behoort het seizoen 2017-2018 tot het verleden. Straks volgt er nog het WK, maar heel wat Belgische ploegen wachten het eindtoernooi in Rusland niet af om al enkele transfers te regelen. De Belgische clubs maken dezer dagen al werk van de nodige versterkingen voor volgend seizoen. Bij Voetbal24 zit je op de eerste rij om als eerste op de hoogte te zijn van alle 'done deals' en geruchten.

*Maurizio Sarri kreeg in 2016 een boete en schorsing voor homofobische en seksistische opmerkingen. Daardoor heeft Chelsea besloten zijn kar te draaien. Sarri lijkt nu echter op weg naar Real Madrid, dat eens streep zet door Mauricio Pochettino, die net zijn contract bij Tottenham heeft verlengd.

*Beerschot Wilrijk grijpt naast Ilias Hamdi door het vertrek van coach Marc Brys. Alles leek in kannen en kruiken tot Brys plots naar STVV vertrok. Hamdi wilde echter niet in het ongewisse blijven en koos ervoor bij Berchem Sport te tekenen.

*Chancel Mbemba wordt gegeerd door Anderlecht, Standard én Club Brugge. De Congolese verdediger gaat echter records breken met zijn transfer. Door de vraagprijs van zes miljoen wordt Mbemba de duurste verdediger ooit in de JPL en ook zijn salaris van meer dan 50.000 euro per week is recordbrekend.

*Thibaut Courtois lonkt naar een toptransfer. Chelsea is al bezig met een vervanger en wil Jack Butland van Stoke City overnemen. Niets staat een transfer van Courtois naar Real Madrid nog in de weg.

*Club Brugge had even hoop op een terugkeer van Carlos Bacca. De Colombiaanse spits heeft zelf echter aangegeven te willen vertrekken bij AC Milan maar wil vervolgens wel naar het Spaanse Villarreal trekken.

*Wie wordt de opvolger van Zinédine Zidane bij Real Madrid? Nu wordt ook Jurgen Klopp van Liverpool genoemd. Maar de eisen van de Duitser zijn uitzinnig. Zo moet Mo Salah meekomen, David De Gea worden aangetrokken en Gareth Bale moet verkassen.

*Anders Christiansen lijkt AA Gent alweer te vertrekken. Ex-club Malmö heeft een contract voor 4,5 seizoenen klaarliggen voor de sukkelende Zweed.

*KV Mechelen staat dicht bij een droomtransfer. Als vervanger van Mats Rits heeft het Franck Berrier van KV Oostende op het oog. Beide partijen zouden er ook al uit zijn.

* Volgens Don Balon wil Antoine Griezmann, die gisteren met Frankrijk nog indruk maakte tegen Italië, zijn beslissing voor de start van het WK nemen. Dat betekent dat hij nog een tweetal weken heeft om te beslissen of hij Atlético inruilt voor een nieuwe ploeg of niet.

* De 23-jarige verdediger Igor Rabello wordt door heel wat clubs gevolgd en zou dus een serieus bedrag kunnen opleveren voor zijn huidige club Botafogo. Anderlecht krijgt nu goed nieuws, want zijn club wil wel degelijk onderhandelen.

* Anderlecht sprak met de entourage van Facundo Ferreyra, maar daaruit bleek dat hij weinig tot geen interesse had in een Belgisch avontuur.

* Club Brugge zou volgens FootballHub Mykyta Schevchenko, de Oekraïnse reservedoelman van Shakhtar Donetsk, op het verlanglijstje hebben staan. De 25-jarige kwam dit seizoen amper van de bank en zijn contract loopt eind deze maand af. Club Brugge zou hem dus gratis kunnen overnemen.

* RC Genk staat op het punt een verrassende transfer af te ronden. De Limburgse club pakt stevig uit en troeft zowel Club Brugge als Anderlecht af in de oorlog om Joseph Paintsil. De Ghanees reist één van deze dagen af naar Genk om te onderhandelen.

* Anderlecht heeft een nieuw goudhaantje op het oog. De 18-jarige Nikola Krstovic maakte afgelopen seizoen 15 doelpunten en moet de nieuwe versterking worden in de aanval voor paars-wit. Ook het Servische Partizan aast op de spits dus Anderlecht moet wel snel handelen.

* Lionel Messi eist dat Barcelona werk maakt van Thiago Alcantara. Real Madrid heeft de middenvelder ook hoog op het lijstje staan en de Argentijnse superster wil de middenvelder niet naar de rivaal zien vertrekken.

* Beerschot Wilrijk is favoriet om Dante Vanzeir van RC Genk te huren. De 20-jarige aanvaller breekt maar niet door bij de Limburgers en hoopt een trapje lager wel hoge ogen te gooien.

* Club Brugge staat op het punt om Siebe Schrijvers binnen te halen. De onderhandelingen tussen RC Genk en blauw-zwart gaan de goede kant op en dit weekend zou er al een definitieve doorbraak kunnen zijn.

* De Braziliaan Carlos Eduardo van Goias staat bovenaan het lijstje van Anderlecht. Het moet echter afrekenen met flinke concurrentie. Het Duitse Frankfurt probeert de aanvaller naar ‘betere competitie’ Bundesliga te lokken. Overigens speelt bekerwinnaar Frankfurt volgend seizoen ook in de Europa League.

* Michel Preud’homme wil Standard helemaal naar zijn hand zetten. Niet enkel de selectie maar ook de staf moet aan zijn wensen voldoen. Nu wil Mr. Standard ook gaan shoppen bij voormalig werkgever Club Brugge. Renaat Philippaerts moet de nieuwe fysiektrainer worden. Club zou als vervanger dan weer Eddie Rob van STVV op het oog hebben.

* Thomas Meunier zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van Manchester United. De Engelse grootmacht zou ook al een bod van 25 miljoen overwegen, maar de rechtsback van PSG heeft laten weten in de Franse hoofdstad te willen blijven.

* Ivan Leko en Club Brugge zijn naarstig op zoek naar nieuwe versterkingen. Het wil nu twee topdoelwitten voor de neus van Anderlecht wegkapen. Blauw-zwart wil Landry Dimata en de Braziliaan Carlos Eduardo verleiden met Champions League-voetbal.

Poll: Welke club toont de meeste ambitie op de transfermarkt?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Beerschot Wilrijk  I  AA Gent  I  RC Genk  I  Standard  I  KV Oostende

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024