Er moet Ethan Horvath iets van het hart over Club Brugge

Er moet Ethan Horvath iets van het hart over Club Brugge
Vrijdag 01 juni 2018 - 08:45   I  

Ethan Horvath heeft net een uiterst bizar seizoen achter de rug bij Club Brugge. De 22-jarige Amerikaan werd in eerste instantie uitgespeeld als nummer één, maar verloor na een reeks mindere prestaties zijn plaats onder de lat. Uiteindelijk maakte Horvath, nadat er met Hubert, Butelle, Gabulov én Vermeer nog vier doelmannen passeerden, in volle titelstrijd zijn comeback in de ploeg. Nu sprak de goalie zich voor het eerst zelf uit over het bizarre seizoen.

Horvath is er niet de persoon naar om na te trappen in de richting van Club Brugge - al zeker omdat hij nog onder contract ligt in het Jan Breydelstadion. Hij verkiest dan ook om positief te blijven. "Dat ik ook nog die titelmatch mocht keepen, schonk me veel voldoening", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van de Amerikaan.

Horvath verduidelijkt ook waarom het net zoveel deugd deed dat hij uiteindelijk toch weer tussen de palen belandde. "Omdat ik geschopt werd tot ik beneden lag en echt de bodem had bereikt. Soms was ik nummer drie, soms zelfs nummer vier. Om dan toch terug helemaal bovenaan te komen én de titel op het veld te kunnen vieren, was een geweldig gevoel."

Transfer?

Of Horvath ook volgend seizoen bij Club Brugge blijft, is niet duidelijk. CEO Vincent Mannaert en co geloven nog steeds in de jongeling, maar die zal wellicht niet als titularis aan het nieuwe seizoen beginnen. Blauw-zwart is op zoek naar een topdoelman en voor Horvath zit er hoogstens een functioneren als doublure in.

Poll: Verdient Horvath een nieuwe kans als eerste doelman bij Club Brugge?

TAGS  I  Horvath  I  Club Brugge

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024