De Bruyne wees Anderlecht en Club Brugge af door deze opvallende reden

De Bruyne wees Anderlecht en Club Brugge af door deze opvallende reden
Zondag 27 mei 2018 - 13:10   I  

Kevin De Bruyne maakte furore bij RC Genk alvorens hij zijn weg naar de absolute top baande. Momenteel speelt de spelverdeler de pannen van het dak bij Manchester City. Het kon echter ook helemaal anders lopen want de Rode Duivel kon ook naar Anderlecht en Club Brugge.

De keuze viel op Genk en de reden is toch opvallend te noemen. “Toen hij op zijn veertiende vertrok bij AA Gent, gingen we eerst bij Anderlecht en Club Brugge kijken. Vooral Brugge leek ons erg praktisch, op twintig minuten rijden van Drongen (hun woonplaats, red.). Maar op bezoek in Genk was Kevin meteen verkocht, omdat ze daar aanvallend voetbalden”, aldus de vader De Bruyne.

Maar de ouders van De Bruyne hadden hun twijfels. “Veel talent hebben is op die leeftijd nog geen garantie. Bovendien hebben we ook een dochter: je wilt niemand voortrekken. En hij moest op internaat: wij moesten ieder weekend 600 kilometer rijden om hem op zaterdagavond een nachtje bij ons thuis te hebben. Maar de beslissing was voor ons moeilijker dan voor hem. Voor Kevin heeft er altijd maar één ding geteld: voetbal.”

Poll: De Bruyne heeft de goede keuze gemaakt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  De Bruyne

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024