‘Francky Dury kan trainer worden bij deze Belgische topclub’

‘Francky Dury kan trainer worden bij deze Belgische topclub’
Maandag 07 mei 2018 - 16:47   I  

Francky Dury staat momenteel nog aan het roer bij Zulte Waregem, dat hij na een tegenvallend regulier seizoen zo goed als zeker naar groepswinst in play-off 2 – en wie weet wat zit er nog aan te komen – zal leiden. Maar of Dury ook volgend seizoen nog trainer is in het Regenboogstadion, dat is een ander paar mouwen.

Aan het einde van vorig seizoen werd de succesvolle oefenmeester van Essevee al in verband gebracht met Club Brugge, waar hij de opvolger van Michel Preud’homme kon worden. Dury twijfelde en aarzelde en bij blauw-zwart opteerden ze finaal voor een jongere trainer: Ivan Leko.

Onlangs werd Dury aan RSC Anderlecht gelinkt. Volgens sommige bronnen zouden Marc Coucke en Luc Devroe liever willen samenwerken met iemand als Dury in plaats van nog een seizoen verder te gaan met Hein Vanhaezebrouck. De betrokken partijen deden de geruchten af als onzin, maar nu blijkt dat Dury ook op interesse van AA Gent kan rekenen.

Vanderhaeghe was geen eerste keus

Toen Ivan De Witte en Michel Louwagie na het vertrek van Vanhaezebrouck op zoek waren naar een nieuwe trainer, stond Dury alleszins al op het verlanglijstje van het Gentse bestuur. Dat weet Het Laatste Nieuws. Omdat Dury nog lange tijd onder contract ligt bij Zulte Waregem, werd uiteindelijk beslist om voor eenvoudigste oplossing te gaan en de vrije Yves Vanderhaeghe aan te stellen als opvolger van Vanhaezebrouck.

Vanderhaeghe was evenwel nooit de eerste keus van De Witte en Louwagie, die meer zagen in een samenwerking met Paulo Sousa, Philippe Clement, Michel Preud’homme of Dury. Het werd geen van hen en Vanderhaeghe kreeg eens kans. De West-Vlaming kon aanvankelijk bekoren, maar na een trieste 1 op 15 twijfelt het bestuur van De Buffalo’s aan de huidige T1. En dus zou het goed kunnen dat De Witte en Louwagie over enkele weken opnieuw bij Dury uitkomen.

Poll: Zou Dury een goede coach zijn voor AA Gent?

TAGS  I  Vanderhaeghe  I   AA Gent  I   Dury  I   Zulte Waregem  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 28 september 2023

woensdag 27 september 2023

dinsdag 26 september 2023

maandag 25 september 2023