Commotie rond Antwerpse derby zindert verder

Commotie rond Antwerpse derby zindert verder
Zaterdag 05 mei 2018 - 08:53   I  

Voor en na de Antwerpse derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp waren er sprake van rellen en gevechten, zogenaamde ‘freefights’. Ook is er onderzoek aan de gang over de anti-joodse spreekkoren van de Beerschot-aanhang. De commotie blijft zo verder zinderen.

Na de rellen van de eerste derby werden er supporters in hechtenis genomen. Ook na de freefights voor de tweede derby werden enkele hooligans opgepakt. Nu is één van die hooligans, Nathan S., vrijgelaten onder voorwaarden. Zijn broer zit nog wel in voorhechtenis.

Vorige week viel het Antwerpse gerecht bij zeventien adressen van hooligans binnen van Antwerp en Beerschot Wilrijk na een heuse razzia. De advocaat van de verdachte is ervan overtuigd dat er niets strafbaar is voorgevallen.

“Mijn cliënt ontkent niet dat hij heeft deelgenomen aan de freefights, maar vraagt zich af wat er strafbaar is omdat het om confrontaties gaat waaraan iedereen uit vrije wil deelgenomen heeft”, aldus advocaat van Nathan S. Mounir Souidi. De broer van Nathan S., Sebastian S., ontkent echter wel dat hij heeft deelgenomen aan de gevechten, hij zou aanwezig zijn geweest als persfotograaf bij de freefights.

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot-Wilrijk  I   rellen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024