‘Mertens verkast door uitzonderlijke overeenkomst naar… China’

‘Mertens verkast door uitzonderlijke overeenkomst naar… China’
Donderdag 03 mei 2018 - 16:20   I  

Dries Mertens is de afgelopen twee seizoen dé man bij Napoli. De kleine aanvaller scoort aan de lopende band bij de club uit Napels en ook bij de supporters is Mertens ontzettend populair. Nu lijkt er een einde te komen aan het sprookje van de topscorer bij Napoli. Verschillende Italiaanse media melden dat Mertens op weg is naar China.

Mertens is al een tijdje aan het onderhandelen voor een nieuw contract maar er komt maar geen schot in de zaak. Coach Sarri lijkt ook te gaan vertrekken bij Napoli en dat lijkt Mertens tegen te houden om bij te tekenen. Het contract van de Rode Duivel loopt nog tot 2020 maar er staat een uitzonderlijke clausule in. Clubs uit China moeten maar 28 miljoen euro betalen, een koopje.

Eerder gingen landgenoten Axel Witsel en Yannick Carrasco de ex-aanvaller van PSV al voor. Nu lijkt een nieuwe Belg te gaan kiezen voor het grote geld in China. Mertens wordt over drie dagen 31 jaar en zal het restant van zijn carrière willen cashen in plaats van een nieuwe uitdaging bij een topclub aan te gaan. Overigens boert Mertens momenteel ook niet slecht met zijn 3,5 miljoen salaris per jaar.

Poll: Doet Mertens er goed aan om naar China te verkassen?

TAGS  I  Dries Mertens  I   Napoli  I   China

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024