Bod van 10 miljoen? 'Belgische topclubs maken jacht op nieuwe Moses Simon'

Bod van 10 miljoen? 'Belgische topclubs maken jacht op nieuwe Moses Simon'
Woensdag 02 mei 2018 - 16:38   I  

Moses Simon en Samuel Kalu zijn bij AA Gent uitgegroeid tot sterkhouders, terwijl Wesley Moraes dan weer een belangrijke rol speelt bij Club Brugge. De drie hebben één iets gemeen: ze werden in het verleden weggeplukt bij de Slovaakse club Trencin.

Wel, bij Trencin loopt nu opnieuw een goudhaantje rond. Zo zijn héél wat ploegen geïnteresseerd in Hillary Gong, een Nigeriaanse vleugelaanvaller van 19 jaar oud. Gong was dit seizoen al goed voor acht doelpunten en het is goed mogelijk dat hij volgend seizoen in België speelt.

Er werd al gewag gemaakt van een bod van 10 miljoen euro van RSC Anderlecht, maar dat blijkt niet te kloppen. "Het is fake news”, meldt het makelaarsbureau dat de belangen van Gong vertgenwoordigt aan Het Nieuwsblad.

“Tegenwoordig is er een urgentie om als eerste met nieuws naar buiten te komen en veel voetbalwebsites nemen dat over. Het zogenaamde bod van 20 miljoen euro van Monaco op Kalu en dat van Anderlecht op Hillary Gong is fake news”, zegt makelaar Tony Harris.

Belgische topclubs liggen op de loer

Bij het makelaarsbureau maakten ze wel van de gelegenheid gebruik om te benadrukken dat veel Belgische en Nederlandse topclubs de getalenteerde Gong intensief volgen, maar er is nog geen sprake van een concreet bod.

Door de recente onderhandelingen met Trencin, spreekt het voor zich dat Gent én Club Brugge goede banden onderhouden met de Slovaken. Halen ze straks opnieuw een speler weg bij Trencin of speelt Gong volgend seizoen bij Anderlecht, Standard, Genk of toch een Nederlandse topploeg? Het blijft nog even afwachten...

Poll: Voor welke club moet Gong kiezen?

TAGS  I  Trencin  I   Gong  I   Simon  I   Kalu  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   Standard

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024