Verbist neemt belangrijke beslissing over geschorst VAR-team

Verbist neemt belangrijke beslissing over geschorst VAR-team
Woensdag 02 mei 2018 - 08:54   I  

Tijdens het voorbije weekend in de Jupiler Pro League deed de videoref opnieuw heel wat stof opwaaien. Bij AA Gent-Standard maakte de VAR allesbehalve een goede beurt, en dat bleef niet zonder gevolgen. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist besliste prompt om het VAR-team van Yves Marchand op non-actief te zetten.

Marchand en zijn team zullen dit seizoen niet meer worden ingezet bij play-off 1-wedstrijden. Toch is het nog niet definitief over en uit voor het VAR-team dat pijnlijk de mist inging tijdens Gent-Standard.

Verbist rekent met het oog op volgend seizoen nog steeds op Marchand en zijn collega's. "We bekijken de zaak opnieuw na het seizoen", zegt de scheidsrechtersbaas in Het Laatste Nieuws. "Voorlopig zijn er geen praktische gevolgen."

"De drie overgebleven teams zullen de vier resterende speeldagen van play-off 1 voor hun rekening nemen. Intussen lopen de testen met andere teams in play-off 2 verder. Voor volgend seizoen zullen we over 12 VAR's beschikken. Ik reken het team van Yves Marchand daar bij, maar we zullen opnieuw met hen moeten afstemmen."

Poll: Moet het VAR-team van Marchand een nieuwe kans krijgen?

TAGS  I  Marchand  I   Videoref  I   Verbist  I   AA Gent  I   Standard

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024