Teleurgestelde Nainggolan probeert de moed erin te houden

Teleurgestelde Nainggolan probeert de moed erin te houden
Dinsdag 01 mei 2018 - 13:47   I  

Woensdagavond staat de return van de halve finale tussen AS Roma en Liverpool op het programma. De Romeinen gingen vorige week roemloos ten onder op Anfield en werden met zware 5-2 cijfers terug naar huis gestuurd. Rode Duivel en Roma-sterkhouder Radja Nainggolan weet dat alles mogelijk is in voetbal, maar dat het moeilijk zal worden.

AS Roma maakte eerder in de Champions League al een waanzinnige comeback. In de kwartfinale verloor het met 4-1 op Barcelona, maar in het eigen Stade Olimpico won het met 3-0. Andermaal zal Roma dus drie doelpunten moeten zien weg te werken. Il Ninja gelooft in de kansen van de Italianen.

“We kregen het voor elkaar tegen Barcelona, tegen spelers als Luis Suárez en Lionel Messi. Ze hebben de hele wedstrijd niet op doel geschoten. We gaan nu proberen om opnieuw een historische avond te creëren, zoals we tegen Barcelona deden”, vertelt Nainggolan strijdvaardig tegenover The Times.

Teleurgesteld

“Na de wedstrijd in Liverpool zaten we teleurgesteld in de kleedkamer, maar de trainer zei: "We moeten erin geloven dat het nog mogelijk is, dat is alles wat we kunnen doen. Het is lastig, want voor de meeste spelers was het de eerste halve finale in de Champions League. Zij waren heel snel in de omschakeling en dat bracht ons veel moeilijkheden.”

Over de speelstijl heeft Nainggolan ook zijn mening. “Liverpool heeft niet echt vloeiende aanvallen gehad, maar ze plaatsen de bal gewoon in de ruimte. Wij maakten teveel fouten en gaven ze ook de ruimte.” Woensdag hoopt Roma zich alsnog te kwalificeren voor zeventigduizend toeschouwers. Eerst speelt Bayern München vanavond tegen Real Madrid in de andere halve finale.

Poll: Wie bereikt de finale van de Champions League?

TAGS  I  Roma  I   Nainggolan  I   Liverpool

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023