Anderlecht voert druk op Club Brugge op na zege tegen Charleroi

Zondag 29 april 2018 - 19:44   I

Anderlecht wist wat het vanavond moest doen. Winnen om zo de druk op leider Club Brugge op te voeren. Dat deed paars-wit ook. Volgende week staan beide ploegen tegenover elkaar en kan Anderlecht de kloof terugbrengen tot op 2 punten.

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd en trok voorzichtig naar voor. Toch was het Charleroi dat via Baby kon scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor een fout op Sa. Vlak voor rust was het wel raak voor Anderlecht. Morioka stuurde Gerkens goed weg en die bleef kalm. Anderlecht op slag van rust, verdiend, op voorsprong.

Na de rust kon Morioka na doorkoppen van Dendoncker van dichtbij de score verdubbelen. Reaei maakte het nog even spannend door een knappe aanval van Charleroi af te ronden, maar enkele minuten later was het Dendoncker zelf die de 3-1 tegen de touwen kon koppen. Charleroi kwam daarna nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar die viel uiteindelijk niet.

Poll: Zal Anderlecht ook gaan winnen op het veld van Club Brugge?