Mourinho reageert furieus na aantijgingen

Mourinho reageert furieus na aantijgingen
Zaterdag 28 april 2018 - 19:30   I  

José Mourinho staat dit seizoen voor de groep van Manchester United maar was in het verleden ook oefenmeester van Chelsea. Wat de Portugees nog steeds verweten wordt zijn de uitgaande transfers van de Londense club. Lukaku, De Bruyne en de meest recente, Salah presteren allemaal op wereldniveau na hun vertrek op Stamford Bridge.

Salah werd afgelopen week verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League na een ongelooflijk seizoen met Liverpool. Ook in de Champions League schittert de Egyptenaar en staan The Reds met één been in de finale. Weer komen de vragen naar boven hoe Mourinho wereldtoppers als De Bruyne en Mo Salah zo gemakkelijk heeft kunnen laten gaan.

“Dit is de eerste keer dat ik dit ga zeggen, maar het is weer een onrecht dat mij wordt aangedaan. Mensen zeggen dat ik diegene was die Salah heeft laten gaan maar het is net het tegenovergestelde, ik heb Salah gekocht,” aldus een verbitterde Mourinho tegenover ESPN Brasil.

“Maar hij kwam als een jonge speler, fysisch was hij nog niet klaar, mentaal was hij nog niet klaar, sociaal en cultureel was hij verloren en alles was hard voor hem.” Herkenbare woorden van de Portugese oefenmeester, want over de transfer van De Bruyne gaf hij eerder al een soortgelijke verklaring.

“Hazard van een ander niveau”

“Hij wilde uitgeleend worden en dat hebben we dan ook gedaan. Hij ging naar Fiorentina om volwassener te worden en meer minuten te maken. Bij Fiorentina lukte dat en Chelsea besloot hem te verkopen, OK? Als mensen dan zeggen dat ik diegene was die beslist heeft Salah te verkopen, dat is een leugen. Ik wilde Salah enkel uitlenen, op dat moment hadden we ook wingers van een ander niveau met Willian en Hazard.”

“In voetbal maken we soms fouten. Spelers kunnen zich ontwikkelen op een manier die niemand kan voorspellen. Sommige halen dan weer nooit het niveau dat verwacht wordt. Dus ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt met mijn transfers, het is gewoon onderdeel van de job,” besluit Mourinho.

Poll: Behoort Salah tot de absolute wereldtop?

TAGS  I  Mourinho  I   Salah  I   De Bruyne

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024