Sterkhouder Beerschot Wilrijk: "Transfer naar Antwerp? Uitgesloten!"

Sterkhouder Beerschot Wilrijk:
Vrijdag 27 april 2018 - 17:04   I  

De derbykoorts stijgt opnieuw, want Beerschot Wilrijk ontvangt dit weekend Antwerp op het Kiel. De derby op de Bosuil werd nog gewonnen door Antwerp, maar nu wil Beerschot Wilrijk revanche nemen voor die nederlaag.

De rivaliteit tussen beide ploegen zit er al vanaf de jeugd in. Dat vertelt Mo Messoudi, die zijn hele jeugd voor Beerschot Wilrijk heeft gespeeld. "We kwamen Antwerp vaak tegen op jeugdtornooien. En zelfs bij de U11 stonden er dan ongebruikelijk veel supporters langs de lijn. Supporters van de eerste ploeg die de jonge Beerschot-spelertjes een hart onder de riem kwamen steken tegen de aartsrivaal. Die derby's tegen Antwerp waren ook in de jeugdreeksen altijd op het scherpst van de snee", aldus Messoudi in Gazet van Antwerpen.

"Een transfer naar Antwerp is uitgesloten"

Messoudi heeft Beerschot Wilrijk ook een tijdje verlaten, maar keerde nadien terug naar het oude nest. Er is alvast één ploeg waarvoor hij nooit wou spelen en dat was, en is nog steeds, Antwerp. Dat kan het paars-witte hard van Messoudi niet aan.

“Ik kon na mijn periode bij Zulte Waregem een contract tekenen bij Antwerp. Maar zo'n gevoelige transfer kreeg ik niet over m'n hart. Ik heb resoluut geweigerd. Ik snap dat een overstap voor pakweg Wim De Decker helemaal anders is, hij heeft nooit bij de jeugd van Beerschot gespeeld. Maar ik kon het absoluut niet maken om bij de vijand te spelen. Uitgesloten. Ik heb nog geen kinderen, maar als ik later een zoon zou hebben die ook wil voetballen, zal hij nooit bij Antwerp spelen. Dat gaat niet, dat ligt te gevoelig. Ik denk overigens dat Bram Verbist, Marc Brys, Marc Noë en enkele andere échte Beerschot-mannen er ook zo over denken."

Poll: Wie wint deze keer de derby?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Antwerp  I   Messoudi

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024