Gigantisch probleem voor Vanhaezebrouck: "Hij verliest ongetwijfeld!"

Gigantisch probleem voor Vanhaezebrouck:
Dinsdag 24 april 2018 - 07:30   I  

Anderlecht moet dit weekend in het eigen stadion op zoek naar de drie punten tegen Charleroi. Daar heeft Mazzu wel goede herinneringen aan, want in de reguliere competitie speelde Charleroi daar een uitstekende wedstrijd en pakte het daar de volle buit mee. Het werd zelfs 1-3 voor Mazzu & co.

Dit weekend mag Anderlecht zich absoluut geen nieuwe thuisnederlaag permitteren. Een thuiswedstrijd tegen Charleroi moet in deze play-offs nu eenmaal gewonnen worden, maar Vanhaezebrouck heeft wel een groot probleem volgens Het Laatste Nieuws. Teo is geschorst en niemand lijkt hem te kunnen vervangen.

Er is de logische vervanging, namelijk die van Silvère Ganvoula. Alleen maakte de spits verre van indruk en de fans geloven niet echt in hem. Hij liet met zijn matige prestaties in play-off 1 eigenlijk duidelijk merken dat hij het niveau van Anderlecht (nog) niet aankan.

Valse 9

Dan is er nog een tweede optie, spelen met een valse 9. Dat deed hij met Sofiane Hanni op Standard en dat loonde ook toen. Alleen is het de vraag wie die rol nu zal vervullen. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er twee opties, maar wat Hein ook doet; volgens de krant zal hij steeds verliezen.

Vraag is: wie kan nu een gelijkaardige rol invullen? In de wandelgangen van Neerpede ziet men twee opties: Pieter Gerkens en Lazar Markovic, beiden op hun best áchter een targetspits. Het voordeel van Gerkens is dat hij bij Racing Genk zijn opleiding als spits genoot.  Markovic heeft dan weer zijn snelheid en techniek als troef, maar wellicht zal Charleroi een laag blok neerzetten. Is de Serviër dan de beste optie? Ruimte in de diepte zal er niet zijn... Een spits die in se niet voor Anderlecht zou mogen spelen of een aanvallende middenvelder niet ten volle benutten: het wordt hoe dan ook lastig. Maar ach, met Teo was dat niet anders, toch?

Poll: Wat is de beste vervanging?

TAGS  I  Anderlecht  I   Teodorczyk  I   Vanhaezebrouck  I   Charleroi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024