Vanhaezebrouck krijgt lik op stuk: "Mag niet"

Vanhaezebrouck krijgt lik op stuk:
Maandag 23 april 2018 - 07:20   I  

Anderlecht verloor tijdens het voorbije weekend met 2-1 van KRC Genk, en vooral het eerste doelpunt dat paars-wit slikte was opmerkelijk. Nadat er een tweede bal op het veld kwam, gaf ref Dierick een scheidsrechtersbal en wist Genk van de situatie te profiteren.

De Limburgers puurden een doelpunt uit de situatie en achteraf liet Hein Vanhaezebrouck zich ontvallen dat hij er niets van begreep. "Geef je de bal aan de ploeg in balbezit? Vroeger werd de bal gegeven aan de ploeg die niet in balbezit was, die de bal dan terugtrapt naar de keeper. Deze fase verliep gewoon niet volgens het reglement", klonk het bij Sporza.

Al krijgt de coach van Anderlecht nu lik op stuk. Ex-scheids Serge Gumienny verduidelijkt: "Het reglement, wat een scheidsrechtersbal betreft, is veranderd. Vroeger bepaalde de scheidsrechter hoe die zou verlopen. Hij zei op voorhand aan wie hij de bal zou geven en wat die ermee moest doen. Dat mag niet meer", klinkt het in Het Belang van Limburg. "Vanaf het moment dat de ref de bal vrijgeeft, mag iedereen hem betwisten. De spelers van Anderlecht hadden dus alerter moeten zijn.”

Poll: Verliep deze fase correct?

TAGS  I  Gumienny  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck  I   RC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024