'Dennis Praet ziet droomtransfer door zijn neus geboord'

'Dennis Praet ziet droomtransfer door zijn neus geboord'
Vrijdag 20 april 2018 - 13:46   I  

Dennis Praet is bij Sampdoria aan een goed seizoen bezig, en dat is werkelijk niemand ontgaan. De gewezen speler van Anderlecht is ondertussen al op de radar van verschillende Italiaanse topclubs verschenen. Een transfer in de zomer lijkt dan ook in de maak.

Praet moest vorig seizoen even wennen aan het Italiaanse voetbal, maar nu is de middenvelder niet meer weg te denken uit het eerste elftal van Sampdoria. Praet groeide uit tot een vaste waarde en is ontzettend belangrijk voor zijn huidige werkgever.

Volgens Italiaanse media staat het nu al (zo goed als) vast dat Praet straks een stap hogerop gaat zetten. Napoli, Internazionale en Juventus zouden zich in het tussenseizoen graag met Praet versterken. Op dit moment zou Juventus in polepositie liggen om straks met onze landgenoot aan de haal te gaan.

Probleem met afkoopclausule

Er staat ook een duidelijke clausule in het contract van Praet, die voor 26 miljoen weg mag. Al is er wel een probleem met dat bedrag, want Sampdoria wil die som in één keer op de rekening zien verschijnen. Net dat is een probleem volgens Het Laatste Nieuws.

En daar wringt het schoentje: zo goed als geen enkele ploeg betaalt in één ruk zo'n hoog bedrag. Clubs betalen transferbedragen veel liever gespreid over meerdere seizoenen. Vandaar dat de afkoopsom voor Praet wellicht niet zal neerkomen op het exacte bedrag van 26 miljoen. Gezien het groot aantal gegadigden, zal het totaalbedrag uiteindelijk wellicht zelfs hoger zijn dan de clausule in Praets contract.

Poll: Zal Praet zijn droomtransfer kunnen versieren?

TAGS  I  Praet  I   Sampdoria  I   Juventus  I   AC Milan  I   Napoli  I   Inter

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024