Neymar werkt zichzelf in nesten: "Ik walg hier echt van"

Neymar werkt zichzelf in nesten:
Dinsdag 17 april 2018 - 18:15   I   door Fabian Morren

Paris Saint-Germain verraste afgelopen zomer vriend en vijand door superster Neymar op te halen bij Barcelona. Voor een kleine 230 miljoen euro verkaste de Braziliaanse balvirtuoos naar de Franse hoofdstad. Afgelopen weekend kroonde PSG zich ook kampioen van de Ligue 1 door met 7-1 te winnen van nummer twee Monaco. Neymar speelde niet mee want is aan het herstellen van een blessure. Dat de flankaanvaller ook niet aanwezig was, komt niet bij iedereen positief aan.

Ex-voetballer en wereldkampioen Christophe Dugarry spuugt zijn gal tegenover RMC: “Hoe kan het gebeuren dat Neymar er niet bij was terwijl zijn ploeggenoten spelen voor de titel? Hoe kunnen we hem een leider noemen als hij niet eens meedeelt in de feestvreugde? Hoe is het mogelijk dat PSG dit zomaar accepteert? Ik begrijp niet hoe hij zijn teamgenoten hierna nog in de ogen kan kijken.”

Eerder lag Neymar ook al onder vuur na een akkefietje met Cavani tijdens het duel tegen Olympique Lyon waar een strafschop voor PSG werd toegekend. Cavani kon die wedstrijd het record breken en clubtopscorer worden bij PSG, maar Neymar wilde persé de penalty nemen. Supporters vonden het gedrag van Neymar egoïstisch en vroegen zich af of de Braziliaan wel voor de club speelt of voor zichzelf. Neymar postte tijdens de wedstrijd tegen Monaco ook een foto op Instagram waar op te zien is dat de Braziliaanse international de wedstrijd aan het bekijken is maar tegelijkertijd ook online poker aan het spelen is.

Ongehoord

Dugarry vindt dit absoluut uit den boze: “Hij spuugt op de club, ik vind het ongehoord. Als hij nog bij Barcelona speelde, was hij wel bij de kampioenswedstrijd geweest. Als ik PSG was geweest, was ik erg boos op hem.” "Ik walg van zulke spelers die alleen maar aan zichzelf denken. Want het is het collectief dat wedstrijden wint. Mensen denken gek genoeg nog steeds dat PSG de Champions League kan winnen met spelers met zo’n attitude." Paris Saint-Germain werd dit seizoen kansloos uitgeschakeld door Real Madrid.

Poll: Gaat Neymar te ver?

TAGS  I  Neymar  I   PSG  I   Dugarry

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022