Kalinic onder de indruk van speler Club Brugge: "Beste in België"

Kalinic onder de indruk van speler Club Brugge:
Dinsdag 17 april 2018 - 13:24   I  

Lovre Kalinic spreekt liever met zijn handen dan grote interviews te geven, maar voor Sport/Voetbalmagazine maakte hij een uitzondering. De doelman van AA Gent is wellicht de beste doelman uit de Belgische competitie en maakt ook deel uit van de beste defensie van België.

Voor hem staan er met Bronn en Gigot twee ijzersterke verdedigers. Toch is het succes van Gent toe te schrijven aan de hele ploeg. Want iedereen volgt de defensieve taken van Vanderhaeghe op. Gent valt aan met 11 en verdedigt dus met 11.

"Het vertrouwen in elkaar is groot: als zij een fout maken, raap ik die steek op, en omgekeerd. Ik denk ook dat het een groot voordeel is dat Bronn en Gigot beiden Frans spreken, ze begrijpen elkaar snel. Als je naar je woorden moet zoeken, is het soms te laat. Maar ik wil toch graag het hele team betrekken bij die lof: onze sterke verdediging ligt evengoed aan het werk van onze spits Janga."

Hoge ballen

Kalinic heerst in het luchtruim en Gent krijgt dan ook niet vaak tegendoelpunten op corners. Ook in die standaardsituaties weten ze bij Gent perfect wat ze moeten doen. "Ik kom graag uit op hoge ballen, maar alles hangt af van de manier waarop een vrije trap of hoekschop getrapt wordt. Is die strak en laag dan blijf je beter staan als keeper. We trainen natuurlijk op verdedigende standaardsituaties, maar niets bijzonder: we hanteren mandekking. Daar gaat ook mijn voorkeur naar uit. Het is duidelijker en je hebt meer ruimte om uit je doel te komen."

Wie trapt dan de beste corners in België? Volgens Kalinic is dat niet Malinovskyi, maar wel Ruud Vormer. "Malinovskyi? Hij geeft ze hard, maar het lukt niet altijd. Vormer trapt ze ook goed, hoor", aldus de doelman van AA Gent.

Poll: Is Kalinic de beste doelman in België?

TAGS  I  Kalinic  I   Vormer  I   AA Gent  I   Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024