Man City zet Tottenham opzij en staat nu écht op zucht van titel

Zaterdag 14 april 2018 - 22:38   I

Als Manchester United zondag verliest van West Bromwich Albion, is Manchester City de nieuwe kampioen van Engeland. Zo niet, dan moet de ploeg van Pep Guardiola volgend weekend zelf de klus maar klaren tegen Swansea City. Maar na een fraaie 1-3-zege op het veld van Tottenham Hotspur staat Manchester City nu écht wel op een zucht van de titel.

Het was al snel duidelijk dat Manchester City niet aangeslagen was na de nederlaag in de derby en de uitschakeling in de Champions League. Het greep Tottenham meteen bij de keel. De doelpunten lieten even op zich wachten, maar halverwege de eerste helft was het raak. Kompany stuurde Gabriel Jesus in het straatje en die opende de score. Amper drie minuten later volgde er een strafschop en zorgde Gündogan voor 0-2.

Tottenham gaf op slag van rust even een teken van leven. Eriksen liep goed in de ruimte en kwam met een gelukje tot scoren. Na rust zette City evenwel orde op zaken. Twintig minuten voor tijd maakte Sterling er 1-3 van, uiteindelijk ook de eindstand.

Poll: Wordt Manchester City zondag al kampioen?

TAGS  I  Sterling  I   Manchester City  I   Gabriel Jesus  I   Kompany  I   Tottenham  I   Gündogan