AA Gent beleeft een dramatische avond

Zaterdag 17 december 2016 - 22:08   I

STVV heeft Gent een serieuze oplawaai verkocht. Het won met 3-1. Net toen Gent op zoek was naar de gelijkmaker, gaf Janssens het nekschot met de 3-1.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. Veel kansen werden er niet bijeengespeeld, strijd was er wel. Vooral STVV ging af en toe heftig te keer. Gent, daarentegen, probeerde verzorgd voetbal te spelen op het kunstgrasveld. Toch kwam STVV enkele keren gevaarlijk uit de hoek. Fernandes en Peeters konden dreigen, maar bij de rust bleef het 0-0.

Na rust was het opeens wel raak voor STVV. Tot tweemaal toe zelfs. Gerkens was goed gevolgd bij een schot van Cuevas, dat door Gent-doelman Thoelen gekeerd werd. Gerkens kon in de rebound binnentrappen. Slechts enkele minuten later stond de 2-0 al op het bord. Alweer Gerkens devieerde de bal enig mooi in doel. Gent zat zo zwaar in de problemen en moest komen. Mitrovic blies Gent nieuw leven in door de aansluitingstreffer te maken met een rake kopbal. Mitrovic werd echter nog de anti-held door zo'n tien minuten later een tweede gele kaart te pakken. Ook met tien spelers had Gent echter het overwicht tegen STVV. Toch kreeg Gent nog het deksel op de neus. Janssens trapte de 3-1 nog tegen de netten in de slotfase.

STVV - Gent 3-1

46' Gerkens 1-0, 49' Gerkens 2-0, 66' Mitrovic 2-1, 88' Janssens 3-1