"Club Brugge moet durven toegeven dat er daar fouten zijn gemaakt"

Vrijdag 06 april 2018 - 10:29   I  

Club Brugge stevent af op zijn vijftiende Belgische landstitel in de geschiedenis. Blauw-zwart telt momenteel negen punten meer dan eerste achtervolgers AA Gent en RSC Anderlecht. Geen vuiltje aan de lucht in en rond het Jan Breydelstadion, en dat terwijl er de voorbije maanden zoveel problemen waren met de doelmannen.

Ethan Horvath begon als titularis aan het seizoen, maar werd na enkele onzekere optredens aan de kant geschoven. Hetzelfde gebeurde met Guillaume Hubert, waarna Ludovic Butelle van onder het stof werd gehaald. Doordat die vertrekte, moest Club Brugge halsoverkop een nieuwe doelman aantrekken. Het werd Vladimir Gabulov, maar die grabbelde ook meer dan eens.

Uiteindelijk kwam Kenneth Vermeer onder de lat te staan. De Nederlander had een gebrek aan wedstrijdritme, maar lijkt er nu wel te staan. Toch stelt Vital Borkelmans, ex-speler van Club Brugge, zich vragen bij het aanwerven van de hierboven vermelde keepers.

"Zijn er fouten gemaakt in de rekrutering van de doelmannen? Dat moet je durven toegeven", stelt Borkelmans in Het Laatste Nieuws. "Met Vermeer is de rust een beetje teruggekeerd, en uiteindelijk, als ze zondag winnen in Gent, dan zijn ze écht kampioen, hé."

"Komst van Scholz zorgde voor onrust"

Het valt Borkelmans ook op dat Club Brugge tijdens de jongste transferperiodes telkens veel spelers haalde. De ex-verdediger is akkoord dat er concurrentie moet zijn bij een topclub, maar heeft zo zijn eigen mening. "Niet spelers halen óm te halen. Ik vind bijvoorbeeld dat de komst van Scholz voor onrust heeft gezorgd bij de andere verdedigers - ik merkte hun angst om fouten te maken en om zo uit de ploeg te vallen. Té veel concurrentie is ook niet goed."

Poll: Moet Club Brugge komende zomer een nieuwe (top)doelman halen?

TAGS  I  Borkelmans  I   Club Brugge  I   Vermeer  I   Horvath  I   Butelle  I   Hubert  I   Gabulov  I   Scholz

vrijdag 9 juni 2023

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023