Ibrahimovic reageert na wereldgoal: "Dus ik gaf ze Zlatan"

Ibrahimovic reageert na wereldgoal:
Zondag 01 april 2018 - 07:21   I   door Fabian Morren

Zlatan Ibrahimovic scoorde bij zijn debuut meteen een wereldgoal bij Los Angeles Galaxy. LA Galaxy won met 4-3 zaterdag en Ibrahimovic mocht na 71 minuten invallen. Zes minuten later was het al raak. De Zweedse spits nam de bal vanaf dertig meter in één keer op de slof. Later zorgde hij ook nog voor de 4-3.

“Ze zeiden: we willen Zlatan, we willen Zlatan. Dus ik gaf ze Zlatan”, reageert hij op zijn doelpunt. De aandacht voor Ibrahimovic was uiteraard zeer groot. “Ik zag dat de keeper ver voor zijn doel stond, en ja, ik schoot de bal over hem heen."

"Ik wilde eigenlijk mijn krachten bewaren, ik wist niet wat ik in mij had. Dus vandaar dat ik het in één keer probeerde”, aldus de Zweed. “Ik was blij. Veel te veel adrenaline. Het is moeilijk om je gevoelens na een dergelijk doelpunt te omschrijven.”

Ibrahimovic zet hiermee ook een zeer opvallende traditie voort: altijd scoren tijdens het eerste duel bij zijn nieuwe club. “Dat is mijn geschiedenis. Bij een nieuwe club scoor ik vaak in mijn eerste officiële wedstrijd. Ik wilde niet teleurstellen. Ik moest scoren.”

Poll: Vindt u Ibrahimovic ook een fenomeen?

TAGS  I  Ibrahimovic  I   LA Galaxy

woensdag 22 maart 2023

dinsdag 21 maart 2023

maandag 20 maart 2023