Kalinic gooit olie op het vuur en haalt zwaar uit naar Club Brugge: "Dood"

Kalinic gooit olie op het vuur en haalt zwaar uit naar Club Brugge:
Vrijdag 30 maart 2018 - 08:13   I  

Lovre Kalinic streek in januari 2017 neer in ons land en de Kroaat groeide bij AA Gent onmiddellijk uit tot eerste doelman. Kalinic doet het prima in de Arteveldestad en krijgt er alle vertrouwen. Dit seizoen keek hij dan ook met argusogen naar wat er zich in het doel van Club Brugge afspeelde.

"Ik werk daar niet, maar ik weet wel dat het niet goed is als een doelman weet dat hij uit de ploeg vliegt als zijn volgende wedstrijd minder is", aldus Kalinic in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Zo maak je een keeper dood, zoals gebeurd is met Horvath en Butelle."

Volgens de Gent-doelman hadden ook de vorige keepers van Club Brugge meer tijd moeten krijgen om zich te tonen. Het liep evenwel anders, want zowat iedereen vloog snel uit de ploeg. "Je moet vertrouwen hebben in een doelman. Het is een speciale positie, je moet iedere match honderd procent zijn, maar we zijn ook mensen met ons privéleven en kunnen soms een minder periode hebben."

Zelf heeft Kalinic iedereen weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. In België pakte hij zelfs al enkele individuele prijzen. "In Kroatië werd ik twee jaar op rij beste doelman, maar dit schat ik hoger in. Daar kende iedereen mij en speelde ik bij één van de grote clubs. Hier is er meer kwaliteit onder de keepers.”

Poll: Heeft Kalinic gelijk?

TAGS  I  Kalinic  I   AA Gent  I   Club Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024