‘Pozuelo denkt aan erg opvallende transfer’

‘Pozuelo denkt aan erg opvallende transfer’
Woensdag 28 maart 2018 - 07:00   I  

Alejandro Pozuelo is ook dit seizoen weer een smaakmaker in Limburg. De Spanjaard heeft onder Clement het voetbalplezier weer teruggevonden en dat is duidelijk te merken. Zijn dieptepasjes komen terug, zijn leuke acties komen weer piepen en ook de resultaten zijn gevolgd. De rol van Clement daarin is niet te onderschatten.

Onder Stuivenberg moesten spelers zoals Malinovskyi en Pozuelo in dienst spelen van de ploeg. Ze kregen heel wat opdrachten van de Nederlander en dat komt creatieve spelers niet ten goede. Clement kan wél het beste uit de twee naar boven halen.

"We voelden ons enigszins in een keurslijf. We kregen niet de vrijheid die we nodig hadden en dat was minder geschikt voor de spelers die we hadden. Met Clement klikt het beter. Over veel zaken denken we hetzelfde. Niet alleen ik, ook de andere spelers hebben dat gevoel. Hij wil meer met de bal spelen", aldus Pozuelo in Het Nieuwsblad.

“Geld is belangrijk”

De 26-jarige Spanjaard speelt al sinds 2015 bij de Limburgers en heeft nog een contract tot 2021. Toch lijkt het erg onwaarschijnlijk dat Racing Genk zijn laatste club wordt. Een stapje hogerop zou mooi zijn voor de spelmaker van Racing Genk, maar ook een lucratieve transfer zegt Pozuelo iets.

Een leuke transfer naar China bijvoorbeeld, daar staat ‘Pozo’ niet weigerachtig tegenover. “In voetbal moet je proberen in tien, vijftien jaar er alles uit te halen. Voor mij is geld belangrijk. Ik kom uit een eenvoudige familie. Veel geld hebben wij nochtans niet nodig om te kunnen leven. Kijk naar mijn kleren, ik besteed daar weinig centen aan. Maar dat geld dient vooral voor mijn kinderen, die ik het beste wil geven. Een mooie toekomst, waarin ze niets tekortkomen.”

“Ik wil in het voetbal blijven”

Het einde van zijn carrière is gelukkig nog ver weg, maar hij zou toch graag in het voetbal blijven na zijn actieve voetbalcarrière. “Ik wil wel in het voetbal blijven. Misschien als zaakwaarnemer. Trainer worden lijkt me te zwaar. Ik bewonder hen, want 25 spelers tevreden houden, doe het maar. (zucht) Als dat allemaal karakters zijn zoals ik, begin er dan maar aan.”

Poll: Snap jij die keuze voor het geld?

TAGS  I  RC Genk  I   Pozuelo

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024