'AC Milan legt toptalent uit Jupiler Pro League vast'

'AC Milan legt toptalent uit Jupiler Pro League vast'
Maandag 26 maart 2018 - 17:53   I  

De Belgische competitie staat op het punt om één van zijn grootste talenten kwijt te spelen. Volgens de laatste berichten is de piepjonge doelman Lillo Guarneri immers op weg naar AC Milan.

Guarneri is amper 15 jaar oud, maar kenners voorspellen de jonge keeper van Standard een grote toekomst. De Italiaanse Belg mocht al enkele keren meetrainen met het eerste elftal van De Rouches, maar om aanspraak te maken op meer is het nog net iets te vroeg voor het goudklompje.

Standard zou Guarneri, een kind van de club, maar wat graag in Luik houden, maar dat wordt allesbehalve een eenvoudige klus. Eerder dit seizoen raakte al bekend dat Juventus en Internazionale de doelman in het vizier hebben.

Daar blijft het evenwel niet bij, want nu zou ook AC Milan het toptalent van Standard op het spoor gekomen zijn. De Rossoneri zouden van plan zijn om Guarneri zo snel mogelijk vast te leggen en op die manier de concurrentie af te troeven. Standard, dat zijn talent eerste profcontract wil laten tekenen op zijn zestiende verjaardag (8 mei, nvdr.), zal zo machteloos moeten toekijken hoe Guarneri naar Italië vertrekt.

International

Zelf lijkt Guarneri niet 'neen' te kunnen zeggen tegen een aanbieding van AC Milan. De doelman besliste eind 2017 ook al om voor de nationale jeugdploegen van Italië uit te komen, terwijl hij tot en met de U15 België vertegenwoordigde.

Poll: Gaat Guarneri het maken als prof?

TAGS  I  Guarneri  I   Standard  I   AC Milan  I   Juventus  I   Internazionale

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024