Martinez kijkt met grote ogen naar deze Rode Duivel: "Imponerend!"

Martinez kijkt met grote ogen naar deze Rode Duivel:
Zondag 25 maart 2018 - 17:01   I   door Redactie

De Rode Duivels bereiden zich in alle rust verder voor op de oefeninterland van dinsdagavond tegen Saudi-Arabië. Bondscoach Roberto Martinez is op training alvast over één iemand in het bijzonder erg tevreden. Michy Batshuayi is indruk aan het maken op de Spanjaard.

Batshuayi heeft dan ook wel een weg afgelegd. Bij Chelsea was hij helemaal op een zijspoor beland onder coach Antonio Conte. Het vertrouwen was dan ook niet zo groot meer. In januari besloot hij om zich te laten uitlenen aan Borussia Dortmund en dat heeft de voormalige spits van Standard veel deugd gedaan.

Bij Dortmund krijgt hij volop zijn kans én scoort Batsman ook."We zien een andere Michy Batshuayi nu dan de vorige keer. Hij is levendig, gelukkig. Hij imponeert me. Hij is echt blij met hoe het gaat bij zijn club", aldus Martinez.

Duitsland als voorbeeld

De bondscoach wil op het WK zoveel mogelijk de bal, maar is ook realistisch. "We zijn een technische ploeg, we willen de bal. Maar dat wil niet zeggen dat we in de eindronde van een wereldkampioenschap eens niet op de counter kunnen spelen. Dat is het moderne voetbal", zegt hij. 

"Duitsland won het WK door heel flexibel te zijn, door de opstelling aan te passen aan de tegenstander. Het zou dan ook stom zijn als wij niet alle opties zouden gebruiken die er zijn."

Poll: Moet Batshuayi zijn kans krijgen in de spits tegen Saudi-Arabië?

TAGS  I  Martinez  I   Rode Duivels  I   Batshuayi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024