Wat is er aan de hand met Vincent Kompany bij de Rode Duivels?

Wat is er aan de hand met Vincent Kompany bij de Rode Duivels?
Zondag 25 maart 2018 - 15:30   I  

Roberto Martinez heeft nu iedereen bij zich om samen naar het WK toe te werken. Prioriteit nummer één wordt iedereen topfit in Rusland krijgen. Dan wordt er voornamelijk gekeken naar Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, die vaak sukkelen met blessures. Het zou een enorme aderlating zijn als beide verdedigers niet fit geraken voor het WK.

Deze week liet Kompany nog weten dat hij het gevoel heeft zijn beste WK ooit te zullen spelen. Hij snapt dat er veel mensen vragen stellen bij zijn fysieke paraatheid, maar zelf is de verdediger daar minder mee bezig. Hij kent zijn eigen lichaam ondertussen wel.

"Ik ken mijn toestand en ik ken mijn verleden, maar ik ben klaar voor het WK. Daar ben ik overtuigd van. Ik begrijp wel dat er twijfels zijn en die vind ik zelf ook wel terecht, ja. Maar dat motiveert me alleen maar extra. Kritiek geeft me altijd extra motivatie. Dat blessureleed dit seizoen kan op het WK ook net in mijn voordeel spelen. Even eruit zijn kan verfrissend werken. Daarom dat ik ook denk dat de break die de spelers nu van Martínez gekregen hebben, goed geweest is." Dat vertelde Kompany eerder deze week op de persconferentie.

Kompany trainde apart

Deze morgen kwam Kompany dan weer met zijn loopschoenen het veld op en had hij zijn voetbalschoenen dus in de kleedkamer gelaten. Volgens Martinez hoeven we ons geen zorgen te maken en trainde heel wat spelers individueel vandaag. De training van gisteren was namelijk erg pittig.

“Gisteren hebben we zeer hard getraind, daarom hebben we het vandaag een beetje individueel aangepakt. Maar ook Kompany heeft zijn training volgemaakt", stelde Martinez nadien gerust. Gezien de geschiedenis van Kompany is het logisch dat Martinez extra voorzichtig is met de kapitein. 

Poll: Speelt Kompany dinsdag tegen Saudi-Arabië?

TAGS  I  Kompany  I   Rode Duivels  I   Manchester City

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024