RSCA krijgt nieuws van Geschillencommissie in zaak-Kabananga

RSCA krijgt nieuws van Geschillencommissie in zaak-Kabananga
Donderdag 22 maart 2018 - 15:23   I  

Marc Coucke maakte eind februari zijn intrede bij RSC Anderlecht. Dezer dagen leert de nieuwe voorzitter van paars-wit zijn nieuwe werkomgeving kennen en binnenkort zal Coucke zich samen met sportief directeur Luc Devroe buigen over de zomerse transferperiode. Al moet Coucke eerst schoon schip maken in Neerpede.

Zo riskeerde de Brusselse club een transferverbod omdat het bij de inkomende transfer van Junior Kabananga – in januari 2010 – de regels van de FIFA niet naleefde. Anderlecht haalde de aanvaller destijds weg bij MK Étanchéité, maar betaalde de opleidingsvergoeding van 100.000 euro niet.

Bij paars-wit hielden ze altijd vol dat het ging om een onvrijwillige fout, maar bij Étanchéité wilden ze nu eindelijk wel eens hun geld zien. FIFA moest zich uitspreken over de zaak. Het mocht oordelen of Anderlecht de regels al dan niet respecteerde.

Vrijgesproken

Anderlecht heeft nu zelf laten weten via haar website dat de Geschillencommissie Anderlecht over de hele zaak heeft vrijgesproken. Anderlecht krijgt dan ook geen boete of een andere sanctie, zoals een transferverbod wat in het extreme geval ook mogelijk was.

De Portugese spelersmakelaar Paulo Teixeira, die eerder al veroordeeld werd voor laster tegen RSCA en enkele andere voetbalclubs, had samen met het Congolese Aigles Verts een klacht ingediend bij de FIFA omtrent de opleidingsvergoeding van ex-RSCA-speler Junior Kabananga. De Congolese club beweerde dat het nog recht had op een som van €100.000 plus intresten en beschuldigde Paars-Wit daarbij van het vervalsen van documenten, maar FIFA verklaarde die klachten vandaag ontvankelijk maar ongegrond.

 

Poll: Had u verwacht dat Anderlecht een boete zou krijgen?

TAGS  I  Anderlecht  I   Kabananga

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024