‘Toekomst Alderweireld ligt bij één van deze vijf Europese topclubs’

‘Toekomst Alderweireld ligt bij één van deze vijf Europese topclubs’
Dinsdag 20 maart 2018 - 09:19   I  

Tottenham Hotspur is het beu. De Londense topclub probeerde de voorbije maanden het contract van sterkhouder Toby Alderweireld te verlengen. Tevergeefse moeite, en daarom heeft de clubleiding beslist om de Rode Duivel komende zomer te verkopen.

Het Laatste Nieuws meldt dat Tottenham van plan is om Alderweireld, die naar de mening van de clubleiding te veel salaris vraagt, van de hand te doen. De Belgische verdediger ligt nog tot de zomer van 2019 onder contract. Als The Spurs nog geld willen verdienen aan Alderweireld, moeten ze hem dan ook komende zomer verkopen.

Tottenham beschikt over een eenzijdige clausule waarmee het het contract van Alderweireld kan verlengen tot de zomer van 2020. Als de clubleiding dat doet, schiet het wel in de eigen voet. Met die contractverlenging gaat immers een gelimiteerde afkoopsom van 28 miljoen euro samen. En zo zou Alderweireld een koopje worden.

50 miljoen euro

Tottenham zal de eenzijdige clausule dan ook onder geen beding lichten en trachten van Alderweireld komende zomer voor veel meer centen van de hand te doen. Volgens Het Laatste Nieuws wil de club komende zomer ongeveer 50 miljoen euro opstrijken bij een vertrek van onze landgenoot.

Volgens de krant zijn er vijf topclubs waar Alderweireld straks terecht kan: Paris Saint-Germain, Barcelona, Manchester United, Manchester City en Chelsea. Keuze genoeg, Toby.

Poll: Voor welke club moet Alderweireld kiezen?

TAGS  I  Alderweireld  I   Tottenham  I   Manchester United  I   Barcelona  I   PSG  I   Manchester City  I   Chelsea

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024