"Zotte arbiter Lardot kon niets doen, alleen maar geel geven"

Maandag 19 maart 2018 - 09:49   I  

Het werd dit weekend een dolle bekerfinale. Niet om sportief duimen en vingers bij af te likken, maar de spanning en de animo was wel aanwezig. Al was dat niet echt positief, want het was geen reclame voor het Belgische voetbal, integendeel. Vandenbempt noemde het al "de slechtste bekerfinale sinds de uitvinding van het voetbal". Ex-scheidsrechter Serge Gumienny geeft hem daarin gelijk.

De gewezen scheidsrechter was ook in het stadion aanwezig zaterdag, maar zag weinig spektakel. Hij zag wel hoe Standard op onsportieve wijze de wedstrijd volledig op slot gooide door alle trucjes naar boven te halen. Een schande volgens Gumienny.

"Ik vind het spijtig dat Standard het zo gespeeld heeft in de verlengingen. De deontologie van voetbal en sportiviteit was ver zoek. Ik vraag mij af hoe UEFA zou reageren als een club in de Champions League zo veel tijd zou rekken. Het zou niet zomaar passeren, maar in België kan zoiets allemaal. Dit was geen reclame voor het voetbal. Dan zit er eens 45 000 man in het stadion en dan krijgen ze dit te zien", aldus Gumienny in Gazet van Antwerpen.

Lardot stond machteloos

Lardot werd volgens Gumienny in dit geval ook niet geholpen door het reglement, want hij kon bijzonder weinig doen. "Hij kon eigenlijk alleen maar geel trekken voor tijdrekken. Hij had wel rood kunnen trekken voor Luyindama, toen die fel doorging op Mata, als signaal dat het welletjes was geweest."

Wat met Carcela?

In principe had Lardot ook rood kunnen geven aan Carcela toen hij iedereen van Genk uitdaagde bij zijn wissel. Gumienny snapt wel dat Lardot die beslissing niet maakte. "Misschien had Lardot ook Carcela rood kunnen geven, toen die zijn kunstje opvoerde en het publiek uitdaagde. Maar als hij dat had gedaan had hij heel België over zich heen gekregen en spraken ze nu van de 'zotte arbiter'. Nu lachtte Carcela Lardot eigenlijk gewoon uit en ging het tijdrekken gewoon verder", aldus Gumienny.

Poll: Had Lardot Carcela rood moeten geven?

TAGS  I  Standard  I   RC Genk  I   Lardot

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024