Arsenal wint topper tegen AC Milan, Batshuayi kan alweer niet scoren

Donderdag 08 maart 2018 - 20:51   I

Er stond vanavond in de Europa League heel wat leuke affiches op het programma om 19 uur. Zo mocht Arsenal op bezoek in San Siro en ook Batshuayi moest al meteen aan de slag tegen Salzburg.

AC Milan - Arsenal 0-2

De topper van de avond was AC Milan-Arsenal. Twee absolute topclubs die de laatste seizoenen een pak minder top zijn. Toch blijft een affiche als deze mooi, erg mooi zelfs. De eerste helft was dat ook, met veel kansen en zelfs twee doelpunten.

Jammer genoeg voor de Milanezen was het wel twee keer Arsenal dat scoorde. Eerst scoorde Mkhitaryan en net voor rust bleef Ramsey ijzig kalm voor Donarumma na een heerlijke pass van Özil, die met twee assist opnieuw belangrijk was voor Arsenal.

De tweede helft werd een pak minder mooi. Arsenal moest niet meer en AC Milan kon gewoon niet beter. Een opsteker voor Arsenal dus, dat het niet goed doet in eigen competitie. AC Milan moet in Engeland vol aan de bak.

Atlético Madrid - Lokomotiv Moskou 3-0

Atlético Madrid had niet veel problemen met de bezoekers uit Rusland. Saul Niguez kon met een heerlijke knal de thuisploeg op voorsprong brengen. Kort na de rust deed Diego Costa er nog eentje bij. Vlak voor het einde kon Koke de terugwedstrijd eigenlijk al overbodig maken met de 3-0.

Dortmund - Salzburg 1-2

Batshuayi mocht nog eens proberen om te scoren. Hij stond al vier wedstrijden en mocht het dan nog eens in de Europa League proberen. Vorige keer werd hij de held in het eigen stadion. Deze avond werd het niet de avond voor de Rode Duivel.

De bezoekers kwamen zelfs op een dubbele voorsprong na twee doelpunten van Valon Berisha. Schürrle maakte met de aansluitingstreffer de terugwedstrijd nog spannend, al zal het wel zeer moeilijk worden voor Batshuayi en co.

CSKA Moskou - Lyon 0-1

Lyon mocht naar het koude Moskou en veel doelpunten om zich aan op te warmen kreeg het niet. Eentje volstond om te winnen. Op aangeven van Memphis Depay kon Marcelo de goede uitgangspositie in de wacht slepen.

Poll: Trekt AC Milan dit nog recht?