Boskamp weet waarom Vormer nu wél wordt opgeroepen voor Oranje

Boskamp weet waarom Vormer nu wél wordt opgeroepen voor Oranje
Donderdag 08 maart 2018 - 06:28   I  

Ietwat verrassend nieuws, donderdagmiddag: Ronald Koeman nam Ruud Vormer op in zijn eerste voorselectie als bondscoach van de Nederlandse nationale ploeg. De kapitein van Club Brugge wordt beloond voor zijn sterke prestaties. Analist Johan Boskamp ziet het alvast graag gebeuren.

De voorbije jaren werd Vormer straal genegeerd door achtereenvolgens Danny Blind en Dick Advocaat. Nu lijkt de inmiddels 29-jarige middenvelder eindelijk een kans te krijgen bij Oranje, al is het de definitieve selectie van volgende week vrijdag nog afwachten.

Volgens Johan Boskamp wordt het stilaan tijd dat Vormer een kans krijgt bij het nationale elftal. "Je mag niet vergeten dat er zes à zeven jaar geleden middenvelders van wereldklasse in het Nederlandse elftal speelden. Van der Vaart, Sneijder, noem maar op. Nu Ruud helemaal is opengebloeid, verdient hij dit gewoon", zegt Boskamp in Het Laatste Nieuws.

In Nederland lipen ze ook tijdens de vorige interlandperiodes, toen Vormer al op een hoog niveau acteerde in België, niet zo hoog op met de gewezen speler van Roda JC en Feyenoord. Na zijn Gouden Schoen is Vormer er dus wél bij. "Zo moeilijk is dat niet. Hij is één van de middenvelders die thuishoort in deze selectie", benadrukt Boskamp. "Dat heeft hij afgedwongen door een heel jaar op heel hoog niveau te spelen. Je kan niet meer om hem heen", weet de analist waarom Vormer werd opgeroepen.

Volgende week volgt de definitieve selectie, en volgens Boskamp zal Vormer daar ook effectief deel van uitmaken. "Of hij erbij zal zijn, moeten we zien. Het zal ervan afhangen hoe Koeman selecteert. Je hebt jongens als Wijnaldum en Blind, maar die spelen niet vaak. Ik denk wel niet dat Ronald hem erbij haalt om hem dan te laten vallen. Zo'n speler heb je nodig. Iemand met diepgang en scorend vermogen", besluit de Rotterdammer.

Poll: Verdient Vormer een definitieve selectie?

TAGS  I  Vormer  I   Club Brugge  I   Nederland  I   Boskamp  I   Koeman

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023